Akupunktur.se

Om akupunktur

Akupunktur är en mångtusenårig kinesisk läkekonst som utövas världen över. Akupunktur är en accepterad behandlingsform för bland annat smärta och sjukdom. Akupunktur är en mycket bra behandlingsform då man har oförklarliga svårigheter att bli med barn.

Hur går det till?

På första besöket, som tar ca en timme, får man fylla i en hälsodeklaration och vi går igenom den tillsammans med dig. Du får kostinformation dvs du får information angående vad som är lämpligt eller olämpligt att äta och dricka, om man har svårt att bli med barn, enligt Traditionell Kinesisk kostlära. Själva akupunktur behandlingen tar 30 – 40 minuter, längre tid om vi skall behandla både kroppens framsida och baksida. Om tex. livmodern är retroflekterad är det lämpligt att behandla också baksidan.

Om oss

Annelie arbetar med akupunktur och örter utifrån ett Traditionellt Kinesiskt Medicinskt perspektiv, då man tittar på både mannen och kvinnan och försöker se om det ligger någon störning hos den ena eller hos bägge som kan förklara svårigheten att bli gravid.

Marietta arbetar med akupunktur utifrån ett barnmorskeperspektiv med inriktning på kvinnans cykler och om det finns faktorer som behöver stärkas och studeras vidare. Båda har lång erfarenhet av behandlingar med akupunktur för oförklarlig barnlöshet och har lyckas hjälpa många kvinnor och män som sökt hjälp för det.

Behandlingar

Vad kan man behandla med akupunktur?