Akupunktur.se

Kolik

Kolik

Spädbarnskolik

Vad är spädbarnskolik? Spädbarnskolik drabbar mellan 10-35% av alla nyfödda barn. Koliken startar när barnet är två-tre veckor gammal. Orsaken är inte klarlagd. Föräldrar beskriver att deras barn uppvisar ett typiskt smärtbeteende.Barnet kryper ihop med kroppen,drar upp benen mot magen,knyter händerna hårt och fäktar med armar och ben,gaser avgår och magen känns spänd. Barnet skriker hjärtskärande, är inte avledningsbar och är mycket svår att trösta. Det finns också barn med lindrig kolik då barnet inte har långa perioder med gråt,men krystar mycket och försöker bli av med gaser.

Akupunktur mot spädbarnskolik

Vid akupunktur mot spädbarnskolik sticker man en mycket tunn, steril nål (0,20mm) på en punkt mellan tummen och pekfingret. Nålen stimulerar fria nervändar som bildar nervimpulser som förs till ryggmärgen. Impulserna omkopplas där och påverkar den sympatiska gränssträngen som reglerar de inre organens aktivitet. Akupunktur ger effekt efter fem behandlingar, ibland tidigare, ibland kommer effekten senare. Det är viktigt att barnet har en korrekt diagnos. Akupunktur hjälper bara mot kolik. Kolikbehandlingen ges av en mycket erfaren barnmorska. Marietta har erfarenhet av att arbeta på barnläkarmottagning och BVC och är van att behandla barn sedan tjugo år.

Vad tycker föräldrarna?

”Efter sex behandlingar skrek han mycket mindre,han hade inte ont och var mycket lugnare. Nu sover han också bättre på dagen. Han känns lugnare i kroppen,nöjdare. Pruttar,rapar utan problem”. Vas 9 före första behandlingen, Vas 1 efter sex behandlingar./ ”Han har otroligt mycket mindre ont,magen är bara spänd vid enstaka tillfällen. Han har inte haft någon skrikperiod de senaste 2 kvällarna och vi har fått sova-FANTASTISKT Tack,tack,tack!”

Efter tre behandlingar ”Skriker inte lika mycket&lika ofta. Kan bajsa utan skrik,pruttar&rapar mer/lättare. Har även börjat kräkas.Upplevde själva behandlingen väldigt positivt, det funkar & ger bestående resultat från första behandlingen”.

”Hej! Vi gick till dig med vår då 5 veckor gamla flicka som led av stora smärtor i magen. Vi gick till dig 3 gånger och såg fint resultat dagen efter. (Första leendet kom den dagen,vilket kännts otrooligt avlägset innan) Efter 1-2 veckor var koliken och den extrema gnälligheten försvunnen,och vi hade äntligen en nyfiken,glad och nöjd liten flicka. Jag hade tillsammans med akupunkturen uteslutit alla mat som fanns på papperet som man fick från dig (+ägg).

Efter ett tag kunde jag börja föra in det mesta av maten i min kost igen,förutom mjölkprodukter,ägg och starka kryddor som hon fortfarande är lite känslig för. (nu 8 månader)

Vill bara säga att jag är jättenöjd med behandlingen, och vi rekommenderar den till alla med barn som har kolik!” Vänliga hälsningar /C med lilla L

Hur upplever du akupunkturbehandlingen?

”Otroligt bra& smärtfri,lillen blir lugn efteråt&verkar slappna av”.

”Bra,lugnt, att det fungerar. Trevligt att träffa andra mammor”

”Det känns odramatisk för barnet”, mycket bra! Det känns som det hjälper ordentligt”

”Snabb och smärtfri”

”Positivt,synd att det inte finns i fler städer då jag fått åka långt”

Tidsbokning

Vill du boka en tid?

Boka online eller ring oss på 070 - 490 79 39