Akupunktur.se
Hemhöger iconBehandlingarhöger icon

Bli gravid

Bli gravid

Bli gravid

Akupunktur har länge använts inom traditionell kinesisk medicin för att främja hälsa och välbefinnande, och det finns forskning som tyder på att det kan vara ett effektivt verktyg för att förbättra fertiliteten.

Akupunktur är en holistisk behandlingsmetod som innebär att tunna nålar placeras på specifika punkter på kroppen. Detta syftar till att balansera kroppens energiflöde, eller Qi, och på så sätt främja hälsa och välbefinnande. Men hur kan akupunktur hjälpa till med fertilitet?

Det är främst följande punkter man arbetar med när det kommer till akupunktur i syftet att öka chanserna för graviditet:

Hormonbalans

Akupunktur kan hjälpa till att reglera hormonbalansen, vilket är avgörande för ägglossning, implantation och tidig graviditet. Genom att rikta in sig på specifika akupunkturpunkter kan behandlingen hjälpa till att balansera hormonerna och därmed öka chanserna för graviditet.

Ökad blodflöde

Akupunktur kan också öka blodflödet till reproduktionsorganen, vilket kan förbättra äggkvaliteten och tjockleken på livmoderslemhinnan, vilket är viktigt för implantation av ett befruktat ägg.

Stressreducering

Stress kan ha en negativ inverkan på fertiliteten. Akupunktur är känt för att minska stress och ångest, vilket kan skapa en mer gynnsam miljö för graviditet.

Medan akupunktur inte är en garanterad lösning för alla par som försöker bli gravida, finns det starka bevis för att det kan vara ett värdefullt komplement till andra fertilitetsbehandlingar.

Manlig faktor

Spermiernas mognad är en process som tar 72-90 dagar. Akupunktur och örtbehandling syftar till att hjälpa vid bl.a. låg spermie produktion och minskad rörlighet. Förbättra spermiernas kvalitet och mängd vid störd spermiebildning,spermietransport och utlösning.

Tidsbokning

Vill du boka en tid?

Boka online eller ring oss på 070 - 490 79 39