Akupunktur.se

IVF

IVF

Akupunktur vid IVF Behandling

Akupunktur kan hjälpa vid ofrivillig barnlöshet och kan till och med vara den avgörande biten hävdar docent Elisabet Stener-Victorin vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Enligt studien är förklaringen att akupunktur kan justera ägglossningsrubbningar och stabilisera hormonrubbningar.

Akupunktur kan också öka blodgenomströmningen i livmodern och kvalitén och kvantiteten av ägg kan påverkas positivt. Behandlingarna kan minska biverkningarna av hormonerna, öka välbefinnandet och minska stressen.

Akupunktur ökar chanserna till graviditet inför FET (frozen embryo transfer). Fem behandlingar innan FET, en behandling efter insättningen ökar chansen till graviditet. Kort IVF, i naturlig cykel, kan med fördel kombineras med akupunktur. Akupunktur har en lugnande påverkan och stressen minskar, flera blir gravida

I gruppen kvinnor som insemineras blir flera gravida med akupunktur. Akupunktur ökar cirkulationen i livmodern och ger minskad stress och ökar chansen till graviditet.

Hur läggs behandlingen upp?

Akupunktur behandlingen börjar under sprayningen. Fyra behandlingar två gånger i veckan för att du ska må bra. Under sprutfasen ska du ha fyra behandlingar två gånger i veckan. Då växer folliklar och slemhinnan blir fin och tjock. Sedan är det väldigt viktigt att få en behandling efter ägguttagningen och en behandling efter ägginsättningen.

Varför är det viktigt att få behandling efter ägguttag?

Det är viktigt att få en bra genomblödning och cirkulation i området för att få bort så mycket som möjligt av bedövningsmedlet, som är giftigt för embryot.

Varför behandling efter ägginsättningen?

Minska stressen hos den blivande mamman och öka genomblödningen i slemhinnan.Med god genomblödning har embryot en ökad chans att överleva, växa in i livmoder slemhinnan och fortsätta utvecklas.

Ska man behandlas med akupunktur under ruvningstiden?

Ja, men då bara med akupunktur, en lugnande behandling, för att minska risken för missfall.

Hur kan akupunktur hjälpa ?

Akupunktur ökar endorfinerna och de egna välbefinnande hormonerna samt blockerar stresshormoner och gör så att adrenalinhalten sjunker. Adrenalin hindrar graviditeten från att utvecklas vidare.Stresshormoner är skadliga för fostret östrogenet minskar och androgenerna ökar hos kvinnor under stress.Ökad adrenalin utsöndring är ett hinder för graviditet.På grund av minskad blodflöde till organ * vars funktion inte är absolut nödvändig för kortsiktig överlevnad.( * Livmodern)

– Forskningen tyder på att man förbättrar möjligheterna att bli gravid vid provrörsbefruktning. Det är svårare att bevisa att det även fungerar vid vanlig graviditet, men jag tror att det kan hjälpa för vissa grupper, säger gynekolog Mats Wikland.

Tidsbokning

Vill du boka en tid?

Boka online eller ring oss på 070 - 490 79 39